Széleskörű, mindenre kiterjedő

weblap, amely többféle témakörben nyújt tájékozódást. Találhatsz weblap kellékeket mellyel honlapod díszítheted, eladó cuccokat, recepteket, vicceket, érdekes képeket, tájékozódhatsz az időjárásról, kisállatokról, szobanövényekről, országokról, stb.


A kiskedvencemVigyorDzsungáriai törpehörcsög


A Dzsungáriai törpehörcsög latin neve Phodopus sungorus.

Rendszertani besorolása szerint az emlősök osztályába - a rágcsálók rendjébe - és az egérfélék családjába tartozik.

Jellemzői:

Kis termetű 6-11 cm, súlya általában 50 gramm. Sűrű bundájú, hátán szürke, hosszanti irányban fekete csíkkal. Hasa fehér, farka rövid. Alapszínük változó, lehet szürke , bézs, fehér. Fekete szemei aránylag nagyok. 1,5-2 évig él, de az egészséges hörcsög 2,5-3 évig is élhet.


100_0597.jpg 100_0600.jpg 

20100207118.jpg


Tartása:

Tarthatjuk terráriumban vagy ketrecben, ami legalább 35-40 cm legyen. Az ideális hőmérséklet számára a 20-25 °C, télen se legyen 15 °C -nál kevesebb. Ne tegyük őket huzatba, vagy a tűző napra, mert könnyen hőgutát kaphatnak. Mivel éjszakai állatok, célszerű nem a hálószobában elhelyezni.

Alomként használhatunk faforgácsot és szénát is. Ezzel béleli ki a házát. Előszeretettel tépked ki cafatokat a WC papír vagy papírtörlő gurigából, amit szintén felhasznál a béleléshez. Másrészről alagútnak is használja. Helyezzünk el neki még itatót, fogkoptatót, mókuskereket is, hogy ne unatkozzon. Naponta szedjük ki a nedves forgácsot és a romlandó ételeket. A teljes almot hetente cseréljük.

Csak a talajon, vagy a talaj közelében játsszunk vele, mert nem érzékeli a magasságot, ezért könnyen leugrik a magasabb helyekről is. Ha veszélyt érez néhány percre mozdulatlanná dermed, ilyenkor ne háborgassuk.

Tiszta kézzel nyúljunk hozzá, mert ha étel szagot érez rajta, akkor könnyen megharaphat.


Etetése:

Különféle magkeverékek és kiegészítő ételek (jutalom falatkák, mézes karika stb.) kaphatóak hörcsögöknek, ami teljesen megfelel számára. Adjunk neki zöldségeket és gyümölcsöket, kivéve hagymát, erős paprikát, retket, és citrusféléket. Igazi csemegének tekinti a szárított kenyér kockákat. Ivóvízét naponta cseréljük az itatóban.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 43
Heti: 30
Havi: 1 085
Össz.: 338 256

Látogatottság növelés
Oldal: Kisállataink > Hörcsögök
Széleskörű, mindenre kiterjedő - © 2008 - 2018 - comprehensive.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bölcsességek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »