Széleskörű, mindenre kiterjedő

weblap, amely többféle témakörben nyújt tájékozódást. Találhatsz weblap kellékeket mellyel honlapod díszítheted, eladó cuccokat, recepteket, vicceket, érdekes képeket, tájékozódhatsz az időjárásról, kisállatokról, szobanövényekről, országokról, stb.

mpj043875800001.jpg


Afrikai konyha

del-afrika.jpg



Zöldségsaláta (Egyiptom)

Hozzávalók (2-3 személyre):    

15 dkg zöldbab

15 dkg zöldborsó

2 fej vöröshagyma

3 paradicsom

1 nagy tubus majonéz

petrezselyem

A hagymát felaprítjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A végén paradicsomszeletekkel és felaprított petrezselyemmel díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 30 perc


mpj043879400001.jpg


Egyiptomi báránycomb (Egyiptom)

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg zöldbab

2 burgonya

25-50 dkg padlizsán

1 gerezd fokhagyma

1 kicsontozott báránycomb

só, bors, paprika

2 fej vöröshagyma

3 paradicsom

A babot 5 percig főzzük sós vízben. A levéből félreteszünk 3 dl -t. A padlizsánt héjától megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk és a sóval, borssal együtt bedörzsöljük vele a báránycombot. A combot tepsibe tesszük, köré rakjuk a felszeletelt burgonyár, a zöldbabot és a padlizsánt. Megszórjuk sóval, borssal, paprikával és felöntjük a 3 dl félretett lével. A hagymát felkarikázva a húsra tesszük. A paradicsomot félbe vágjuk, a levét rányomjuk a tetejére, s megsütjük.

Elkészítési idő: kb 60 perc



Vegyes saláta szudáni módra (Szudán)

Hozzávalók (2 személyre):

2,5 dl joghurt

1 ek.ecet

fél dl olaj

só, bors, paprika

1 gerezd fokhagyma

1-2 fej saláta

2 paradicsom

2-3 zöldhagyma

A joghurtot elkeverjük az olajjal, ecettel, kicsi sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával. A paradicsomot felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk és a salátát leveleire szétszedjük. Összeforgatjuk és ráöntjük a joghurtos mártást.

Elkészítési idő: kb. 30 perc



mpj043094400001.jpg



Amerikai konyha


Borda Texasi módra - (Amerika)

Hozzávalók (4 személyre):

15 dkg csípős kolbász
1 vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 zöldpaprika
15 dkg tarkabab
15 dkg fehérbab
3 paradicsom
2 dl fehérbor
1 ek. liszt
1 teáskanál cayenne-i bors

olaj
15 dkg csemegekukorica-konzerv
1/2 marék morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
15 dkg húsos füstölt szalonna
4 szelet vastag csontos karaj

A babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk. A hagymát, fokhagymát felaprózzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A karajt borssal, sóval, cayenne-i borssal bedörzsöljük, és olajban megsütjük a szeleteket. Ezután a zaftban a hagymákat, és a szalonnát megpirítjuk. Kevés lisztet teszünk bele, majd beleöntjük a babokat, a kukoricát, a kolbászt, a felnégyelt paradicsomot, és a kockákra vágott zöldpaprikát. Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal, majd a húsokat visszatesszük bele, és vízzel locsolgatva puhára főzzük. A végén hozzáöntjük a bort, egy kicsit még így pároljuk.

Elkészítési idő: 60 perc



Sült csirke - (Amerika)

Hozzávalók (4 személyre):
2 kk. só
1 csipet bors
pirospaprika
2 1/2 dl paradicsomlé
1 kk. mustár
1 babérlevél
4-5 kk. ételízesítő
1/2 dl ecet
1 kk. cukor
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 ek. olaj
1 kg-os csirke
3 fej vöröshagyma

A paradicsomléhez hozzáadjuk a mustárt, babérlevelet, pirospaprikát, ételízesítőt, ecetet, cukrot, olajat és az összezúzott fokhagymát. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 10 percig főzzük. A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd tűzálló tálba tesszük. A hagymát felszeleteljük, és rászórjuk a húsra. Ráöntjük a mártást, majd előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és készre sütjük. Sütés közben locsolgassuk a mártással.

Elkészítési idő: 60 perc



Őszibarackpite - (Amerika)

Hozzávalók (4 személyre):

3 tojásfehérje
1 vaníliás cukor
csipet só
12 dkg cukor
darált dió
10 dkg zsemlemorzsa
1 kk. sütőpor
őszibarack

A tojásfehérjét verjük fel a vaníliás cukorral, szórjuk bele a kristálycukrot, a diót, a sütőport és a zsemlemorzsát.
Simítsuk egy tűzálló tálba, úgy, hogy az oldalát is fedje, majd alacsony hőmérsékleten 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, a felszeletelt őszibarackot végigrakjuk a tetején. Tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc



Amerikai gyümölcssaláta - (Amerika)

Hozzávalók:

1 kg nyers gyümölcs
20 dkg krémsajt
1 dl tejföl
1 citrom
porcukor
pirított mandulaszilánkok

A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, a héját reszeljük le, s a levét pedig csavarjuk ki. A sajtot keverjük össze a tejföllel, adjuk hozzá a citrom levét, héját, és egy kis porcukrot. A gyümölcsöket tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és öntsük rá a mártást. Tálalás előtt hűtsük be. A tetejét szórjuk meg mandulával.

Elkészítési idő: 60 perc





Angol konyha


Beafsteak - (Anglia)

Hozzávalók (4 személyre):

4 ek. olaj
4 ek. vaj
őrölt fekete bors

4 db 20 dkg-os bélszín

A húst jégen tartjuk 4-5 napig, elkészítéskor megtisztítjuk, és enyhén kloffoljuk úgy, hogy kerek alakúak maradjanak, és megborsozzuk. Vajjal és olajjal bekenjük, majd a hűtőben pihenni hagyjuk. Forró olajban 2-3 percig sütjük, így a belseje véres marad. Sütés után sózzuk, és párolt zöldséggel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc



Oxfordi húspogácsák - (Anglia)

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg darált marhahús
3 főtt burgonya
1 vöröshagyma
1 tojás
csipetnyi majoránna
1/2 teáskanál citromhéj
kevés őrölt bors

néhány szelet bacon-szalonna

A megtisztított hagymát reszelőn lereszeljük. A burgonyát összetörjük, és a hagymával, tojással együtt a húshoz adjuk, és megfűszerezzük. Gombócokat készítünk belőle, mindegyiket becsavarjuk egy bacon szalonnába, és fogpiszkáló segítségével összetűzzük. Olajozott tepsibe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc



Angol rakott burgonya (Vegetáriánus ételek)

Hozzávalók (4 főre):

burgonya

petrezselyem zöld

tojás

1 kg burgonya

1 csomó petrezselyem zöld

15 dkg reszelt sajt

2 dl tejföl

1 kávéskanál mustár

1 tojás

2 dkg liszt

3 dkg vaj

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, liszttel megszórjuk, kicsit habosra keverjük, és beletesszük a tejfölt. Addig keverjük, amíg forrni kezd.
Ekkor a tűzről levesszük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd beletesszük a mustárt, a sajtot, a tojást és kicsit megsózzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, egy sor burgonyát rakunk bele. Ezután sajtos tejfölt majd megint burgonyát.
Tetejére sajtos tejföl kerüljön. Sütőben pirosra sütjük.



Angol csirkesaláta

Hozzávalók (4 főre):

csirkemell

saláta

ananászkarika

2 csirkemell

1 nagy fejes saláta

1 dl tejszín

3 kis paradicsom

1 kis szál torma

4 tojás

5-6 ananászkarika

1/2 narancs

0,3 dl konyak

majonéz

fehérbors.

A csirkemelleket sós vízben puhára főzzük. A salátát megmossuk.
A majonézhez hozzáadjuk a narancs levét, a konyakot, a reszelt tormát, az összetört paradicsomot, a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk majd jól összekeverjük, és lehűtjük.
Ha a csirkemell puha, szedjük le róla a bőrt, a húst fejtsük le a csontról, és vagdossuk apróra. Hagyjuk kihűlni.
A salátaleveleket szedjük szét egy tálon szépen helyezzük el.
Halmozzuk rá a csirkehúst és öntsük le a majonézzel. A keményre főzött tojásokat vágjuk karikákra. Szeleteljük fel a paradicsomot, csepegtessük le az ananászt. Ezekkel díszítjük a salátát. Lehűtve tálaljuk.



Sajtos rudacska(vegetáriánus étel)

Hozzávalók (2 főre):

sajt

liszt

tojás

5 dkg parmezán sajt

2,5 dkg ementáli sajt

7 dkg liszt

7 dkg vaj

1 tojás

feketebors

A sajtokat lereszeljük. Belekeverjük a lisztet, a vajat, megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a tojás sárgáját.
Ha kell, egy kis vizet teszünk hozzá és tésztát gyúrunk belőle. Vékonyra kinyújtjuk és kb. 10 cm-es vékony csíkokat vágunk.
Nem túl forró sütőben arany barnára sütjük, és forrón tálaljuk.





Arab konyha

 

Kertész kedvence (Szaúd-Arábia)

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg birkacomb
16 apró savanyú hagyma
3 paradicsom
1/2 l erőleves
1 kk. pirospaprika
3 savanyú paradicsompaprika
6 ek. olaj
3 sárgarépa
25 dkg zöldbab
3 ek. felaprított kapor
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Felkockázzuk a húst, ecetes ruhával áttöröljük, ezután negyed óráig vajban pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, majd pár percig pároljuk. Beletesszük a többi felszeletelt zöldséget és az összezúzott fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítjük, és felengedjük a leves 1/3 részével, másfél órát főzzük. Félóránként felengedjük a levessel.
Tálaláskor kaporral és paprikával meghintjük.

Elkészítési idő: 60 perc

 


Damaszkuszi muszakka

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
1 kg paradicsom
3 nagy hagyma
10 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyem zöldje
1 dl olaj
1 kávéskanál só

A padlizsánt szeleteljük fel, süssük ki forró olajban, szedjük ki. A paradicsomot vágjuk karikára, és a maradék olajban felváltva rétegezzük a sült padlizsánt és a paradicsomot úgy, hogy alulra és felülre paradicsom kerüljön. Tetejére vastag karikára vágott hagymát teszünk, erre egészben a fokhagyma gerezdeket. Hintsük meg egy kávéskanál sóval és két csokor apróra vágott petrezselyem zölddel. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Hidegen és melegen is jó.

Elkészítési idő: 20 perc



Baklava (Irán)

Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag rétestészta
25 dkg darált mandula
30 dkg olvasztott vaj
2,5 dl sárgabarack lé
20 dkg cukor
12 kimagozott, félbevágott sárgabarack
1 citrom leve

Kivajazunk egy tűzálló tálat, egyenként belefektetjük a réteslapokat, úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk mandulával, a legfelső kivételével. Közepes hőmérsékleten 60 percig sütjük.
Cukorral és a citrom levével kikeverjük a baracklevet, majd 15 percig főzzük. A megsült tésztát ismét megkenjük olvasztott vajjal, és 10 perc pihentetés után rálocsoljuk a barackos öntetet.
1 napig hagyjuk állni, és barackkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc



Burek /arab palacsinta/

Hozzávalók (4 személyre):
Tészta:
30 dkg búzadara
20 dkg liszt

Töltelék:
25 dkg báránycomb
25 dkg spenót
1 vöröshagyma
4 tojás
3 ek. vaj
1/2 teáskanál fahéj
csipetnyi fekete bors

olaj

Először elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, búzadarát összeöntjük, vizet adunk hozzá, és csomómentesre keverjük. Kb. fél órát állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. Ledaráljuk a húst, vajon megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a húst. A spenótot felvágjuk, hozzáadjuk a húshoz, majd fahéjat, borsot, sót szórunk rá, és hozzáöntjük a tojásokat. A tésztát lepény formára sütjük, tölteléket teszünk a közepükre, összegöngyöljük, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 60 perc








Folyt.köv.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 30
Heti: 79
Havi: 957
Össz.: 462 755

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek > Nemzeti ételek
Széleskörű, mindenre kiterjedő - © 2008 - 2024 - comprehensive.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »